• 13 NOV 14
  Kroon op implantaat

  Kroon op implantaat

  Als een tand of kies ontbreekt of niet geschikt is voor een vulling, biedt een kroon oplossing. De kroon kan uw gebit herstellen en de functionaliteit ervan teruggeven. Ook wanneer de tand of kies sterk verkleurd of misvormd is, zal een kroon het aanzien van uw gebit verbeteren. U kunt bij KC-Flevoland  kiezen tussen twee mogelijkheden:

  • Kroon op eigen tandwortel
  • Kroon op een implantaat

   

  Kroon op eigen tandwortel

  Bij een traditionele behandeling wordt een porseleinen kroon over een eigen tand vastgelijmd. De afgebroken tand of kies waar de kroon overheen komt, wordt eerst beslepen. Dit zorgt voor een goede pasvorm voor de porseleinen kroon. De kroon wordt vervolgens vastgelijmd op de beslepen tand.

  Nadelen van kroon op eigen wortel. De eigen nog gezonde tanden of kiezen moeten worden beslepen, voordat er een porseleinen kroon overheen wordt geplaatst. Soms blijkt dat de eigen wortels niet gezond genoeg meer zijn om een stabiele basis te vormen voor de kroon. Er moet weer naar een nieuwe oplossing gezocht worden.

   

  Kroon op een implantaat

  Kunstwortel. De kroon wordt vastgeschroefd op een implantaat, die vastgegroeid is in het kaakbot. De natuurlijke wortel is vervangen door een kunstwortel, het implantaat. Plaatsen van een implantaat is geen grote ingreep, die bij de kaakchirurg implantoloog van KC-Flevoland uitgevoerd kan worden.

  Een implantaat kent vele voordelen. Omdat het implantaat gemaakt is van titanium zal uw lichaam het implantaat niet afstoten. De kroon op een implantaat biedt net zoveel kracht en sterkte als uw natuurlijke tanden. Uw kaak zal niet slinken (in hoogte en dikte afnemen) en uw kaak behoudt zijn eigen contour. Dit geeft zelfvertrouwen en zelfverzekerdheid.

  Kroon op implantaat door Paul Noverraz

   

  Goed schoonhouden

  Een implantaat met een kroon erop is als een eigen tand. Het implantaat is alleen kwetsbaarder dan een eigen tand. Het is dus van cruciaal belang dat de regio rondom het implantaat, zowel door u als door een professional, goed schoon en vrij van bacteriën wordt gehouden.

  Kiezen. Heeft u een implantaat met kroon ter vervanging van één of meerdere kiezen of tanden gekregen dan moet u naast het poetsen de regio tussen tand en het implantaat of de regio tussen de implantaten tenminste een keer per dag met een goed passende rager reinigen.

  Snijtanden. Heeft u een kroon ter vervanging van een of meerdere snijtanden gekregen dan moet u naast het poetsen de regio tussen de tand en het implantaat of de regio tussen de implantaten het best met floss reinigen.

   

  Nazorg van een kroon op implantaat

  Controle na zes weken. De levensduur van een implantaat met kroon hangt af van het dagelijks onderhoud door u, maar ook door een professional. Er zijn plaatsen waar u niet bij kunt komen. Onze mondhygiëniste en de tandarts heeft de juiste kennis, vaardigheid en instrumenten om deze plaatsen te bereiken en schoon te maken. Daarom komt u zes weken na het plaatsen van de kroon terug voor een controle.

  Tandsteen verwijderen. We kijken of de geadviseerde mondhygiëne goed uitgevoerd wordt. Wanneer er plak of tandsteen aanwezig is, dan wordt dit verwijderd met extra aandacht voor het implantaat. Tevens wordt de mondhygiëne bijgestuurd en de rest van de tanden en kiezen worden dan ook schoongemaakt.

  Röntgenfoto’s. Verder is een röntgenologische controle 1 jaar na het plaatsen van de kroon en daarna om de 2 jaar van belang om een eventuele ontsteking van het bot rondom het implantaat vroegtijdig te ontdekken. Deze controle gaat gepaard met een uitgebreide reiniging van het implantaat en de rest van de tanden en kiezen.

   

  Heeft u nog vragen?

  Informatie over prijzen en eventuele vergoeding van implantaten vindt u hier.

  Heeft u na het lezen van deze informatie nog vragen, dan kunt u contact opnemen met de kaakchirurgie kliniek KC-Flevoland in Almere of Lelystad.

  De KC-Flevoland kliniek is bereikbaar per telefoon: 088 – 444 79 79 of mail.

Andere behandelingen van KC-Flevoland