• 10 DEC 14
  Kaakchirurg-implantoloog Paul Noverraz is lid van de NVDFE

  Kaakchirurg-implantoloog Paul Noverraz is lid van de NVDFE

  NVDFE. De Nederlandse Vereniging voor Dento Faciale Esthetiek (NVDFE) is de vereniging van tandartsen en tandartsspecialisten, die zijn opgeleid om injectables toe te passen voor cosmetische doeleinden. Kaakchirurg-implantoloog Paul Noverraz van KC Flevoland is lid van de NVDFE. Hij heeft een speciale injectables opleiding gevolgd bij Implacademy.

  Richtlijn Injectables. De NVDFE heeft de “Richtlijn Injectables voor Tandartsen en Tandartsspecialisten” ontwikkeld. Deze Richtlijn is te downloaden door hier te klikken.

   

  300 tandartsen en tandartsspecialisten

  Meer dan 300 BIG-geregistreerde tandartsen en tandartsspecialisten zijn vanaf 2011 opgeleid om injectables toe te kunnen passen voor zowel cosmetische als tandheelkundige doeleinden. “Injectables” zijn bio identieke fillers (zoals hyaluronzuur) en spierverslappende middelen (zoals botuline toxine of “botox”).

  Internationaal gezien zijn injectables in het gezicht het mede werkterrein van de tandarts en de tandartsspecialist. Wereldwijd wordt ongeveer de helft van deze behandelingen door tandartsen en tandartsspecialisten verricht. In Engeland en de Verenigde Staten van Amerika behoren injectables volledig tot de competentie van de tandarts en tandartsspecialist.

   

  Gedegen kennis en ervaring

  Anatomie hoofd en hals centraal. Bij een tandarts staat het hoofd / hals gebied tijdens de academische studie duidelijk centraal. Het onderdeel anatomie is daarbij altijd gebaseerd op het uitgebreid ontleden van humane hoofden, dagelijks, gedurende enkele weken. Studenten werken hierbij in koppels op een hoofd. En tandartsspecialisten verdiepen deze vaardigheden.

  Gevoel voor esthetiek. Gedegen kennis van de anatomie, vascularisatie en innervatie van het gezicht is daarom bij de tandarts en tandartsspecialist gewaarborgd. De tandarts en de tandartsspecialist ontwikkelt een specifiek gevoel voor esthetiek van het aangezicht omdat dit zijn of haar werk terrein is, waarbij de mond en de omgevende structuren een belangrijke rol spelen. De kleur, vorm en morfologie van de gebitselementen spelen een cruciale rol in de perceptie van het welbevinden van de patiënt.

   

  Dagelijks werkterrein

  Ook de lipvulling en verhoudingen binnen de onderste gelaatshoogte  in relatie met de erboven gelegen structuren zijn het dagelijkse werkterrein van de tandarts. Of dit nu kronen, bruggen, vullingen, implantaten of gebitsprothesen betreffen, de expertise van de tandarts en tandartsspecialist als  behandelaar is hier hoog.

  Fijn motorisch handelen. Een tandarts moet over een vrijwel perfecte fijne motoriek beschikken. Er is geen ander medisch beroep waar de behandelaar constant en onafgebroken tijdens zijn werkdag zich met dit fijn motorisch handelen bezighoudt.

   

  KC Flevoland en Esthetiek

  Ook bij KC Flevoland bent u van harte welkom voor behandelingen met fillers en spierontspannende middelen. U kunt deze behandelingen vinden onder het menu kopje “Esthetiek”.

   

  Voor vragen of een afspraak: bel 088 ~ 444 79 79 of ga naar Contact

Andere behandelingen van KC-Flevoland